Παραλίες στην Αστυπάλαια

Άγιος Βασίλειος

Η παραλία του  Άγιου Βασίλειου βρίσκεται κάτω από το ομώνυμο εκκλησάκι και είναι μη οργανωμένη, ήσυχη, με κρυστάλλινα νερά. Οι ομπρέλες δίνουν τη θέση τους στα αλμυρίκια που σε συνδυασμό με τον ήχο από τα βρεγμένα βότσαλα δημιουργούν συνθήκες απόλυτης χαλάρωσης.

 

Παραλία Βάτσες

7 χλμ. από τη Χώρα βρίσκεται η οργανωμένη παραλία Βάτσες. Χαρακτηριστικό της είναι το βότσαλο και τα βαθιά νερά. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής αποτελείται από χωματόδρομο. Συνδυαστικά, οι λουόμενοι μπορούν επίσης να κολυμπήσουν μέχρι την παραλία «Μικρές Βάτσες» ή να επισκεφθούν το Σπήλαιο Νέγρου.

 

Παραλία Καμινάκια

Σε απόσταση 10 χλμ. από τη Χώρα βρίσκεται η παραλία Καμινάκια. Μεγάλη παραλία η οποία προσφέρει ξαπλώστρες και δύο ταβέρνες. Μεγάλο μέρος της διαδρομής περιλαμβάνει χωματόδρομο, ενώ εναλλακτικά η πρόσβαση είναι δυνατή και μέσω θαλάσσιου δρομολογίου από τον Πέρα Γιαλό.

 

Άγιος Κωνσταντίνος

Ο Άγιος Κωνσταντίνος είναι μια παραλία με βότσαλα, πλήρως οργανωμένη και προσβάσιμη οδικώς.

 

Τζανάκια

Τα Τζανάκια είναι 4 μη οργανωμένες παραλίες που βρίσκονται πολύ κοντά στον οικισμό Λιβάδι. Είναι παραλίες με βότσαλα, βαθιά νερά και θέα στο Ενετικό Κάστρο.

 

Παραλία Λιβάδι

Πλήρως οργανωμένη παραλία στον οικισμό Λιβάδι που προσφέρει πολλές επιλογές δραστηριοτήτων, όπως θαλάσσια σπορ, εστιατόρια, καφέ κτλ και χαρακτηρίζεται από την εκπληκτική της θέα στη Χώρα και το Κάστρο.

 

Παραλία Πέρα Γιαλός

Βρίσκεται στον οικισμό του Πέρα Γιαλού και είναι πλήρως οργανωμένη. Αποτελεί την αφετηρία εξορμήσεων στις γύρω νησίδες Κουτσομύτη και Κουνούπες και μέχρι πρότινος ήταν και το κεντρικό λιμάνι του νησιού.

 

 

 

Παραλίες Στενό και Μικρό Στενό

Οργανωμένη παραλία με άμμο, δέντρα και ρηχά νερά που την καθιστούν ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η πρόσβαση είναι εφικτή με αυτοκίνητο ή την τοπική συγκοινωνία. Εναλλακτικά, πολύ κοντά βρίσκεται και η παραλία με βότσαλο «Μικρό Στενό» η οποία διαθέτει επίσης ρηχά νερά, έχει λιγότερο κόσμο και δεν είναι οργανωμένη.

 

Παραλία Πλάκες

Μη οργανωμένη παραλία σε απόσταση 1 χλμ. από τη Μαλτεζάνα, ιδανική για σνορκελινγκ λόγω του πλούτου του βυθού της. Οι λουόμενοι μπορούν να στρώσουν τις πετσέτες τους είτε στα βότσαλα είτε στις χαρακτηριστικές πλάκες της παραλίας.

 

Παραλία Μπλε Λιμανάκι

Σε ένα κολπίσκο πολύ κοντά στην παραλία Μαλτεζάνας βρίσκεται η μικρή αλλά δημοφιλής παραλία «Μπλε Λιμανάκι». Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και η πρόσβαση είναι εφικτή μετά από λίγα λεπτά περπάτημα σε χωματόδρομο με αφετηρία την παραλία Μαλτεζάνας.

 

Παραλία Μαλτεζάνας

Οργανωμένη, αμμώδης παραλία με αρμυρίκια που βρίσκεται στον γραφικό οικισμό της Μαλτεζάνας. Περιβάλλεται από την πληθώρα μαγαζιών του οικισμού από όπου οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν ό,τι επιθυμούν.

 

 

Παραλία Σχοινώντας

Οργανωμένη παραλία μεγάλης προβολής κοντά στη Μαλτεζάνα, στην οποία βρίσκεται και το γνωστό Μνημείο των Γάλλων αξιωματικών.

 

Παραλίες Κουνούπες/Κουτσομύτη

Είναι παραλίες μη οργανωμένες, με βότσαλο και καταγάλανα νερά οι οποίες βρίσκονται σε νησίδες της Αστυπάλαιας και η πρόσβαση σε αυτές είναι εφικτή μέσω των θαλάσσιων δρομολογίων από τον Πέρα Γιαλό, την Μαλτεζάνα ή εναλλακτικά με ιδιωτικό σκάφος.

 

Ψιλή Άμμος

Είναι μη οργανωμένη αμμώδης παραλία στα βόρεια του νησιού. Καθώς δεν προστατεύεται από τον καιρό δεν ενδείκνυται τις ημέρες που έχει βορινό άνεμο.

 

Άλλες παραλίες

Άλλες παραλίες του νησιού δύσκολα προσβάσιμες μεν αλλά άξιες επίσκεψης από όσους χαρακτηρίζονται από το πνεύμα της περιπέτειας είναι οι παραλίες Πάνορμος, Παχιά Άμμος, Άγιος Ιωάννης και Άγιος Ιωάννης ο Ρίχτης.

Φωτογραφιες